Steden waar Woody Allen een film gaat opnemen, kunnen in hun handen wrijven. Londen, Barcelona, Parijs en Rome hebben al een rol gespeeld in de films van Allen, zoals Match Point, Vicky Cristina Barcelona, Midnight in Paris en To Rome with Love (vanaf augustus in de Nederlandse bioscopen). En dat merken ze bij de lokale toeristenbureaus.

Volgens FilmLondon hebben onderzoeken uitgewezen dat 1 op de 10 bezoekers het Verenigd Koninkrijk aandoet vanwege de films die ze hebben gezien. Dit soort toerisme genereert ongeveer 2,5 miljard euro per jaar. De steden spelen dan ook van harte in op de trend.

Gadling, een Amerikaanse reissite, meldt dat FilmLondon samen met VisitLondon de Britse hoofdstad promoten door beelden, foto’s en citaten van Woody Allens films te gebruiken. Voor mensen die hebben genoten van de film Match Point is er een speciale Match Point-kaart.

Elders in Europa bieden reisorganisators rondleidingen aan in de voetsporen van de hoofdpersonages. Zo is er in Barcelona een Vicky Cristina Barcelona tour en in Parijs een Midnight in Paris tour. Volgens de organisatoren zijn het de populairste rondleidingen. Er zijn klanten bij die in hun reis ook de andere Woody Allen-steden opnemen.