Luchtvaartmaatschappij Transavia stationeert vanaf komend voorjaar drie vliegtuigen op Eindhoven Airport. Niet uitgesloten is dat er later nog twee extra toestellen bijkomen. De komst van de vliegtuigen zorgt voor honderd banen meer op het vliegveld. Veel van die banen worden ingevuld door personeel van Transavia, maar er is ook ruimte voor nieuwe banen, zegt Transavia directeur Bram Gräber.

Meer bestemmingen en passagiers
Transavia verwacht komend jaar dertig procent meer passagiers vanaf Eindhoven Airport te vervoeren. Nu zijn dat er 400.000, dat moeten er volgend jaar 550.000 worden. Eerder dit jaar kondigde Transavia al vier nieuwe bestemmingen aan vanaf Eindhoven Airport. De luchtvaartmaatschappij gaat vanaf april 2013 vier keer per week vliegen op Kopenhagen, Madrid en Napels. Bologna staat vanuit Eindhoven drie keer per week op het programma.

Transavia vliegt vanaf Eindhoven Airport al op Nice, Istanboel, Lissabon, Faro, Venetië, Barcelona, Valencia, Alicante, Malaga, Palma, Ibiza, Berlijn, Salzburg en Innsbruck. Samen met de vier nieuwe bestemmingen komt het totaal in het voorjaar van 2013 dan op 18.