In Bologna wordt hard gewerkt aan de bouw van Eataly World, een mega-pretpark van 106 miljoen dollar waar gastronomie-liefhebbers en wijnproevers hun hart kunnen ophalen. Het wordt een plek die in het teken staat van pizza, pasta en wijn, waar bezoekers worden ingewijd in de wereld van de Italiaanse gastronomie en waar je smaken zowel proeft als beleeft. De opening is gepland voor september 2017.

Eataly

Eataly is bekend van de ‘lekkere’ supermarkten die je inmiddels overal ter wereld kan vinden. Hier kun je niet alleen lekkere en verse dingen kopen, maar ook heel lekker eten. Retail en horeca worden perfect gecombineerd in de winkels van Eataly: verse levensmiddelen in de winkel (pasta, kaas, vleeswaren, koffie, olijfolie, brood, wijn),(kook)boeken en culinaire cadeaus, gecombineerd met heerlijke Italiaanse gerechten, voor de ogen van de klant klaargemaakt om ter plekke te eten of mee naar huis te nemen als je wil.

Eataly World

Eataly World wordt een enorm Italiaans eetpretpark vol boomgaarden, weilanden en tuinen waar groente verbouwd wordt. Het wordt zowel een entertainment als edutainment park. Tijdens workshops leer je hoe tarwe pasta wordt, hoe op de authentieke manier wijn gemaakt wordt en proef je allerlei lekkernijen op de Italiaanse markt. Tussen het eten en winkelen door (25 restaurants en eetkraampjes en 40 winkels) neem je deel aan zes virtual reality rides, met namen als Man & Fire. Er komen in het pretpark onder andere een klimwand gemaakt van Pecorino Romana-kaas, fonteinen van Nutella, gondels op een meer van extra vergine olijfolie en Romeinse baden gevuld met Barolo en Chianti wijnen.

Voor kinderen en volwassenen zijn er driewielers waarop je gemakkelijk over het enorme terrein kan fietsen van de prosciutto-workshop naar de markt. Voor bezoekers die langer dan een dag willen genieten van dit culinaire paradijs wordt er in 2018 ook een hotel met 200 kamers gebouwd. Het beste van alles: toegang tot het park is gratis – overnachten en eten natuurlijk niet.

Vestigingen van Eataly kun je vinden in veel Italiaanse steden zoals ‘hometown’ Turijn (hier werd in 2007 de eerste vestiging geopend), Bari, Bologna, Florence, Forli, Genua, Milaan, Piacenza en Rome. Maar ook in steden als New York, München en Dubai. In 2018 opent Eataly een vestiging in Amsterdam.