Vind je het ook zo leuk om markten af te struinen tijdens een citytrip en naar huis te gaan met allerlei dingetjes die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Dan is Londen een absolute must en de ultieme bestemming voor een stedentrip met veel openlucht markten! Er zijn zoveel markten dat het meer dan een dagtaak is om ze allemaal te bezoeken. En daarom is één weekend in Londen lang niet genoeg. Ga op speurtocht en vind antiek, vintage kleding, biologische producten en heel veel andere koopjes. En probeer af te dingen want dat lukt bijna altijd!

Overzicht van de gezelligste en mooiste markten in Londen:

Camden Market

Stel dat je alleen tijd hebt om maar één markt te bezoeken tijdens je stedentrip naar Londen. Ik zou dan zeker naar Camden Market gaan. Deze markt ligt verspreid over meerdere overdekte en niet-overdekte markten in de buurt van Camden High Street (ook een heel gezellige winkelstraat). Op Camden Market vind je alles wat je niet nodig hebt maar wel wilt hebben. Kraampjes met sieraden, boeken, tweedehands kleding, gadgets, electronica en nog duizend en één andere dingen. Verder zijn er heel veel eetstalletjes. Trek er gerust een hele dag voor uit wanneer je langs alle kramen wil lopen.

Borough Market

Borough Market is vooral leuk om door heen te lopen en niet zo zeer om er iets te kopen, omdat het een markt met etenswaren is. Dus veel groente, fruit, vlees en vis en ook biologische producten. De markt is één groot eetfestival en overal kun je proeven. Deze markt moet je absoluut gezien en ervaren hebben tijdens je citytrip Londen. Borough Market kan gigantisch druk zijn vooral op zaterdagmidddag. ’s morgens is dan ook de beste tijd om een rondje markt te doen. De trendy koffietentjes rondom Borough Market zijn de beste plek om te genieten van de sfeer en de uitstekende (biologische) koffie.

Portobello Road Market

Het is er een beetje druk maar wanneer de mensenmassa je niet afschrikt, ga dan zeker ook naar Portobello Road Market. Deze markt is op zaterdag een eldorado voor antiekliefhebbers. Ook veel tweedehandsspullen en je weet maar nooit, want misschien ga je wel naar huis met een echte Picasso of een broche met een joekel van een echte diamant. Dan heb je meteen je citytrip Londen terugverdiend… De markt is 3 kilometer lang, vol met kraampjes met antieke meubels, vintage kleding, antieke fototoestellen, retro handtassen, enz. Zaterdagmiddag is het dringen geblazen, kom dus vroeg. Door de week is de markt ook in bedrijf maar dan voornamelijk als groente-en fruitmarkt en stapels tweedehandskleding waar echte retro tussen kan zitten.

Nog meer markten en leuke winkels in Londen vind je op Londen-Nu.nl