Donderdag 30 mei is Sevilla in de ban van Corpus Christi. Een katholieke feestdag waar de bijna de hele bevolking van Sevilla voor op de been is – als deelnemer aan de processies of als toeschouwer. Corpus Christi heeft geen vaste datum, het feest vindt jaarlijks plaats ongeveer 2 weken na Pinksteren.

Vanaf de kathedraal vertrekt om 8.30 uur een processie door het centrum van de stad, waarbij een aantal indrukwekkende religieuze relikwieën en beelden worden meegedragen. De straten van Sevilla zijn versierd met bloemen en vaandels, en bedekt met rozemarijn en andere kruiden. Meest belangrijke relikwie is de Custodia, een grote zilveren monstrans gemaakt door Juan de Arfe in 1578. Verschillende broederschappen lopen mee met heiligenbeelden, zoals die van de heiligen Justa, Rufina, San Isidoro en San Leandro. Allemaal het werk van Duque Cornejo uit de 18e eeuw.

Uit de 17e eeuw komen de beelden van San Ferdinand (Pedro Roldan), de Onbevlekte Ontvangenis van Alonso Martinez en Kindje Jezus door Martinez Montanes. Na 30 mei is het nog zeven dagen feest in Sevilla.

Los Seises

Van 30 mei tot en met 6 juni kun je ook genieten van het optreden van Los Seises in de kathedraal van Sevilla, een traditie die terug gaat tot de 15e eeuw. Dagelijks om 17.30 uur dansen en zingen een groepje jongens in hun roodwitte kleding voor het hoofdaltaar van de kathedraal.

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling vliegt 3x per week van Amsterdam naar Sevilla (dinsdag, donderdag en zaterdag). Tickets vanaf 50 euro.