De Belgische vliegmaatschappij Brussels Airlines gaat de strijd aanbinden met budgetvliegmaatschappijen als Ryanair en easyJet. Vanaf september biedt Brussels Airlines ook een budgetvariant aan op Europese bestemmingen, zonder ingecheckte bagage en zonder gratis drankje of hapje.

De nieuwe formule van Brussels Airlines gaat check&go heten. Vanaf 69 euro voor een retourticket kan er al binnen Europa worden gevlogen. Tickets zijn niet te wijzigen en stoelen zijn niet te reserveren. Brussels Airlines speelt zo in op de prijsgevoelige consument die op zoek is naar een goedkope vliegreis, aldus de maatschappij.

Formules

Daarnaast zijn er nog drie formules bij Brussels Airlines (light&relax, flex&fast en biz&class) met verschillende niveaus van service en prijs. ,,De tijd dat de luchtvaartmaatschappij de keuze maakte voor de passagier is voorbij, vandaag is het de passagier zélf die wil kiezen hoe hij reist en die beslist welke serviceniveau het best past. We moeten daarom breken met de oude tradities”, aldus topman Bernard Gustin.

Goede service

e goedkoopste tickets zullen gepaard gaan met goede service, verzekert commercieel directeur Lars Redeligx van Brussels Airlines. ,,Het zijn goedkope vluchten maar niet met de stress van lowcost-maatschappijen. Wij zullen klanten bijvoorbeeld niet laten betalen als ze hun ticket zijn vergeten te printen”. Sinds eind februari vliegt de Ierse prijsvechter Ryanair ook op en vanaf de thuishaven van Brussels Airlines, de Brusselse luchthaven Zaventem.

Zie ook: Budgetbestemmingen.nl – goedkope vakanties en stedentrips