Brussels Airlines breidt in het komende winterseizoen haar aanbod vanaf Brussels Airport uit met liefst tien nieuwe bestemmingen. Het gaat daarbij om zonbestemmingen rond de Middellandse Zee die de luchtvaartmaatschappij heeft overgenomen van de Belgische tak van Thomas Cook Airlines. Het winterseizoen start op 29 oktober. De maatschappij spreekt van de grootste uitbreiding van het winterprogramma in haar geschiedenis.

Canarische eilanden

Nieuw zijn komend winterseizoen bestemmingen in onder meer Kaapverdië, Tunesië en Egypte. Daarnaast groeit het aanbod van Brussels Airlines naar de Canarische Eilanden met nieuwkomers Lanzarote en Fuerteventura, naast de bestaande bestemmingen Tenerife en Gran Canaria. Twee bestemmingen die Brussels Airlines afgelopen zomer aan het routenetwerk toevoegde zullen ook komende winter worden bediend: het Zuid-Franse Bordeaux en Funchal op het Portugese eiland Madeira. De Kroatische hoofdstad Zagreb is de enige bestemming die verdwijnt in vergelijking met vorig jaar.

Alle nieuwe bestemmingen op een rij: Almeria (Spanje, 1x per week), Arrecife (Lanzarote, 3x), Fuerteventura (Canarische Eilanden, 1x), Palma de Mallorca (Spanje,1x), Agadir (Marokko, 1x), Boa Vista (Kaapverdië, 2x), Sal (Kaapverdië, 1x), Enfidha (Tunesië, 1x), Hurghada (Egypte, 2x), Marsa Alam (Egypte, 1x).

Frequentie

Verder verhoogt Brussels Airlines komende winter de vliegfrequentie naar Rome, Madrid en Warschau. Daarnaast groeit het zetelaanbod naar Barcelona, Billund, Birmingham, Edinburg, Hannover, Krakau, Lyon, Marseille, Nantes, Porto en Rome met 25 tot 50 procent door de inzet van grotere toestellen. Tijdens het winterseizoen dat op 29 oktober start en tot eind maart loopt, verbindt Brussels Airlines tachtig bestemmingen met Brussels Airport: 59 korte en middellange verbindingen en 21 lange afstandsroutes.