In oktober kondigde Brussel Airlines aan dat zij komende zomer naar 6 nieuwe bestemmingen gaat vliegen vanaf Brussels Airport. Daar komen nog eens twee extra bestemmingen bij: Bordeaux en Zagreb.

Nieuw in 2015 zijn de Kroatische stad Dubrovnik (2x per week), Olbia op het Italiaanse Sardinië (2x per week), de Zuid-Franse stad Lourdes (2x per week) en Calvi op het eiland Corsica (1x per week). Deze vier nieuwe bestemmingen zullen alleen in het hoogseizoen worden uitgevoerd. In het noorden breidt de maatschappij uit met twee nieuwe bestemmingen. Vanaf 29 maart zal Brussels Airlines twee keer per dag vliegen naar het Deense Billund, de tweede bestemming in Denemarken. Een bestemming die het hele zomerseizoen (maart-oktober) zal worden aangedaan. De andere nieuwe bestemming is Sint-Petersburg in Rusland, de tweede Russische stad in het netwerk van de maatschappij. Terwijl er op de route tussen Moskou en Brussel concurrentie is tussen Brussels Airlines en Aeroflot, wordt Sint-Petersburg momenteel door geen enkele maatschappij vanaf Brussel aangedaan. Deze vluchten zullen drie keer per week worden uitgevoerd.

Bordeaux

Bordeaux wordt nieuwe bestemming nummer zeven in de zomerdienstregeling. Vanaf 30 maart 2015 vliegt Brussels Airlines vier keer per week naar de Zuidfranse stad. Op maandag, woensdag en donderdag gaat het om een ochtendvlucht die om 06.30 uur in Brussel vertrekt. Op zondag worden de uren verschoven naar de middag en vertrekt de vlucht om 14.40 uur. Hier wordt een Airbus A319 voor ingezet.

Zagreb

Vanaf september, wanneer de meeste seizoensgebonden vluchten zullen worden stopgezet, zal er ook zes keer per week naar Zagreb gevlogen worden. Op de verbinding tussen Brussel en de Kroatische hoofdstad is voorlopig alleen partner Croatia Airlines actief, voornamelijk met haar Q400’s. Daarnaast worden in 2015 de vliegfrequenties op bestemmingen als Florence, Venetie, Athene, Marseille, Alicante, Sevilla, Malta en Tel Aviv verhoogd.

Lees meer over deze bestemmingen op Budgetbestemmingen.nl.