Berlijn Mitte is het historische en politieke hart van de Duitse hoofdstad Berlijn en het echte centrum van Berlijn waar een groot deel van de belangrijkste bezienswaardigheden te vinden zijn.

Een lijstje met bezienswaardigheden in Mitte:

Unter den Linden

Dé boulevard van Berlijn om heerlijk over te flaneren. Deze laan was de praalweg van de Pruisische koningen en Duitse keizers. Later werd het de laan van de commerciele industriele revolutie. Langs deze laan zijn veel bekende gebouwen te vinden zoals de Berlijnse Staatsopera en het paleis van keizer Wilhelm I.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een van de belangrijkste symbolen van Berlijn en tegelijkertijd de enige overblijvende poort van de stadspoorten van Berlijn. De Brandenburgse poort staat voor het verenigde Oost-Berlijn en West-Berlijn. Het beeld wat er nu bovenop staat is niet het originele, dat ging verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Museuminsel

Dé place to be voor de museumliefhebbers. Op dit plein zijn de belangrijkste museums van Berlijn te vinden. Ze hebben ieder een eigen indrukwekkende collectie van kunst. De musea die hier gevestigd zijn, zijn de Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neues Museum en het meest bezochte museum van Berlijn, het Pergamonmuseum.

Alexanderplatz

Dit plein was oorspronkelijk het centrale plein van voormalig Oost-Berlijn. Door zijn centrale ligging is het één van de bekendste en belangrijkste pleinen van de stad waar dagelijks ongeveer 300.000 mensen komen. Enkele bezienswaardigheden op dit plein zijn de beroemde kerk Marienkirche, het gemeentehuis Rotes Rathaus en de beroemde grote klok, de Welzeituhr.

Mocht je een stedentrip naar Berlijn willen maken dan is Mitte een aanrader om te verblijven vanwege de ligging en de levendigheid. Zoek en boek nu je appartement online met Oh-Berlin.