In een top tien van de mooiste roof top bars met waanzinnige uitzichten is Hong Kong een serieuze mededinger. Tot de letterlijke en figuurlijke toppers behoren de terrassen van Sevva op de 25e verdieping van het Prince’s Building en die van Wooloomooloo op de 31e verdieping van The Hennessy.

Hoogste bar ter wereld

Op de 32e verdieping van het East hotel (29 Taikoo Shing Road) kun je in rooftop bar Sugar al nippend aan een cocktail genieten van het magistrale uitzicht. Eveneens een hoogtepunt is een Kama Sutra cocktail drinken op het terras van SEVVA (10 Chater Road) met adembenemend 360 graden uitzicht op de skyline van de stad. Last van hoogtevrees, dan is het beter om binnen in de bar te blijven van Ozone (1 Austin Road) en het terras te laten voor wat het is. Ozone bevindt zich op de 118e verdieping van het Ritz Carlton hotel en is daarmee de hoogste bar ter wereld!

Twee bars die een geweldig uitzicht bieden op de dagelijkse ‘Symphony of Lights’ lichts how die iedere avond om 20.00 uur geprojecteerd wordt op de skyline van Hong Kong zijn de Eye bar (63 Nathan Road) en Aqua Spirit (One Peking Road), beide op de 30e verdieping.

Informatie over Hongkong vindt men op www.discoverhongkong.com/dutch.