Ontdek de 100 populairste bezienswaardigheden van Duitsland met de gloednieuwe Top 100 app van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). Begin dit jaar werden bezoekers van het vakantieland Duitsland met behulp van een online-enquête gevraagd naar hun drie persoonlijke highlights. In de top 100 die daaruit is ontstaan, zijn toeristische attracties uit alle zestien deelstaten vertegenwoordigd. De selectie beslaat een breed spectrum van culturele en landschappelijke bezienswaardigheden in heel Duitsland.

De Top 100 app is de eerste applicatie van de DZT die speciaal voor mobiele Android- en iOS-apparaten is ontwikkeld. De ‘TOP 100′-app geeft uitgebreide en doelgerichte informatie over de honderd highlights, die via Facebook snel en ongecompliceerd kan worden uitgewisseld met vrienden. Daarnaast hebben app-gebruikers toegang tot nieuws en actualiteiten over het vakantieland Duitsland en krijgen ze mobiele kortingsbonnen die voordelig toegang bieden tot diverse bezienswaardigheden.

Realtime

In aanvulling op de nieuwe mobiele app, die beschikbaar is in het Duits en het Engels, zal het binnen een speciale applicatie op alle Facebook-pagina’s van de DZT mogelijk zijn een realtime ranglijst van de verschillende bezienswaardigheden op te roepen. Deze lijst, waarin de bezienswaardigheden zijn opgenomen in volgorde van populariteit, wordt aan de hand van check-ins op Facebook Places voortdurend geactualiseerd. Ook kunnen de gebruikers commentaar geven en een bezochte bezienswaardigheid bij anderen aanbevelen.

Op een speciale pagina vind je meer informatie over deze app en kan deze gratis worden gedownload. Download de app hier.