Luchtvaartmaatschappij Jetairfly heeft vier nieuwe verbindingen aangekondigd vanaf de luchthavens van Antwerpen en Oostende. Vanaf 17 april volgend jaar verbindt de maatschappij drie keer per week Antwerpen met Berlijn (Schönefeld), Milaan (Malpensa) en Barcelona (El Prat), en Oostende met Barcelona (El Prat). Voor de luchthaven van Antwerpen betekent het extra aanbod zowat een verdubbeling van het aantal passagiers en een honderdtal nieuwe banen. De vluchten zijn gericht op citytrippers, zakenreizigers en buitenlandse toeristen en zullen het hele jaar door vliegen.

Van en naar Barcelona wordt gevlogen op woensdag, vrijdag en zondag. Antwerpen-Berlijn wordt op maandag, woensdag en zaterdag verzorgd en Antwerpen-Milaan op dinsdag, vrijdag en zondag. De vluchten landen en vertrekken in België steeds tussen ruwweg 10.00 en 15.00 uur.

Er wordt gevlogen met de Embraer E-jet E190, die 112 mensen kan vervoeren en volgens Jetairfly heel zuinig en stil is. Voor de luchthaven van Antwerpen leveren de nieuwe verbindingen naar schatting 83.000 vertrekkende en aankomende passagiers op. Er wordt niet uitgesloten dat er nog nieuwe verbindingen komen. “We kijken steeds naar nieuwe mogelijkheden, want we geloven in regionale luchthavens”, aldus de woordvoerder van Jetairfly. De nieuwe routes komen bovenop eerdere aangekondigde verbindingen vanuit Antwerpen naar Alicante, Mallorca en Malaga in Spanje.

Meer informatie over Barcelona, Berlijn en Milaan lees je op Barcelona-nu, Berlijn-nu en Milaan-nu.