Net als vorig jaar is de populariteit van Nederland voor een weekendje weg met Pasen gestegen. Voor de Engelsen geldt Amsterdam dit jaar zelfs als de meest favoriete Paasbestemming. Naast de Engelsen zijn het vooral Ieren, Spanjaarden, Italianen, Duitsers en Oostenrijkers die Pasen in ons land zullen doorbrengen. Onze hoofdstad geldt daarbij als favoriete Nederlandse bestemming voor onze mede-Europeanen. Dit blijkt uit een onderzoek van reisorganisatie Expedia in de landen Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Ierland, Groot-Brittannië, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Nederland en Spanje.

Amsterdam in de lift

Amsterdam stijgt in bijna alle top tien lijsten met favoriete Paasbestemmingen voor Europeanen. Naast de nummer één-notering in Engeland, is onze hoofdstad dit jaar terug te vinden in de top drie Paasbestemmingen van de Oostenrijkers en Italianen. Net als vorig jaar staat ‘Mokum’ ook weer in de top tien van de Duitsers. Verder is de stad van de Jordaan, vintage shops en beroemde musea zoals het Rijksmuseum en Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis dit jaar voor het eerst terug te vinden in de top tien bestemmingen van Ieren en Spanjaarden.

Rome vervangt New York als topfavoriet voor Nederlanders

Voor de meeste Nederlanders is Rome dit jaar de favoriete bestemming voor een weekendje weg tijdens Pasen. De Italiaanse stad waar de highlights voor het oprapen liggen, vervangt New York als topfavoriet voor Nederlanders. Berlijn is een andere stijger en staat met zijn nummer vier-notering voor het eerst in de top tien vergeleken met vorig jaar. Amerikaanse bestemmingen als Las Vegas en Orlando zijn dit jaar niet meer terug te vinden in de top tien, waarschijnlijk door de duurdere dollar.

Landen

Opvallend genoeg blijven de Verenigde Staten echter wel de favoriete bestemming wat landen betreft. Nummer 1 bij steden, Rome, wordt gevolgd door Londen, New York, Berlijn, Istanboel, Barcelona, Boedapest en Praag. Bij de landen wordt de populairste bestemming, de Verenigde Staten, gevolgd door Spanje en de Canarische eilanden, Italië en Groot-Brittanië.

Londen terug op nummer 1 bij Europeanen

Vorig jaar nam New York het stokje van Londen over als populairste bestemming voor een weekendje weg met Pasen van de Europeanen. Net als in 2013 is de nummer één-positie dit jaar weer stevig in handen van Londen. Zowel voor de Duitsers, Spanjaarden, Denen, Italianen, Noren als Zweden geldt dat de Britse hoofdstad de favoriete bestemming is voor een uitje tijdens het eerste weekend van april. De Duitse hoofdstad Berlijn, met zijn boeiende mix van oude statige gebouwen en ultramoderne architectuur, is een opvallende stijger in veel top tien lijsten van de Europese landen. ‘Melting Pot’ New York heeft het daarentegen een stuk moeilijker en valt dit jaar in veel gevallen weg uit de top drie.