Tessa Vrijmoed

Tessa Vrijmoed besloot dankzij een inspirerende leraar op de middelbare school Klassieke Talen te gaan studeren in Amsterdam. Na haar studie begon ze daar te werken als docente Latijn en Grieks. Het was een geweldige baan, maar tegelijkertijd ging het haar allemaal een beetje te snel. Ze was 25 jaar en dacht: is dit het? Is dit het leven? Ze had het gevoel nog niet toe te zijn aan het volwassen leven. De leerlingen maakten haar enthousiast: ze wilde net als hen, die nog maar net begonnen waren met het bewandelen van hun levenspad, iets nieuws, iets spannends doen. Dus nam ze ontslag, schreef ze zich uit bij de gemeente en ging ze naar Rome. Natuurlijk, naar Rome, want dat was dé stad bij uitstek die haar aantrok als classica.

Tegen familie en vrienden zei ze dat ze voor een jaar weg zou gaan. Maar één jaar werden er twee…en voor ze het wist was ze negen jaar verder. Nog steeds is ze allesbehalve uitgekeken op de stad. Iedere dag loopt ze met een glimlach door de Romeinse straten. Ze geniet enorm van het leven in het buitenland en specifiek van het leven in de Italiaanse hoofdstad. De taal, het eten, de cultuur, architectuur en sporen van de geschiedenis: heerlijk!

Beyond The Colosseum

In al die jaren heeft Tessa verschillende banen gehad, in verschillende vakgebieden. Daar is ze enorm door gegroeid, omdat ze steeds weer een nieuwe uitdaging moest aangaan en zo iets over zichzelf ontdekte. Een van de leukste dingen vindt ze nog steeds het lesgeven in Latijn. Dat doet ze geregeld voor Amerikaanse studenten in Rome. Daarnaast is ze druk met haar eigen nieuwsplatform Beyond the Colosseum en geeft ze lezingen aan Nederlandse scholieren op Rome-reis.

Voor Rome-Nu gaat ze graag de straat op om eten in de allernieuwste restaurants te proeven, tentoonstellingen te bezoeken, nieuwe hotspots in de stad te ontdekken en ze geeft graag trucs en advies om het beste uit je bezoek aan Rome te halen!

Auteur voor:

Rome-Nu
Het Colosseum voorbij