Monique van Hulst

Monique van Hulst besloot na vele Griekenland vakanties, haar hart te volgen en voor een zomer naar Griekenland te vertrekken. Haar eerste zomer was op Kreta waar ze in een druk hotel in een toeristische plaats werkte. Het jaar daarop kon ze als standplaatshostess aan de slag op het prachtige schiereiland Peleponnesos.

Eenmaal gewend aan de Griekse levensstijl wilde ze niets liever dan in dit prachtige land blijven wonen. Athene bleek de beste mogelijkheid voor iemand die graag het hele jaar door werkt en omdat ze inmiddels haar vriend had leren kennen die geboren was in de Griekse hoofdstad, was de keuze snel gemaakt. Ondanks de economische crisis en de vele vluchtelingen die dagelijks aankomen is er voor Monique geen reden om terug te keren naar Nederland. Nog steeds geniet zij elke dag van de Griekse levensstijl, de cultuur en de prachtige natuur rondom Athene.

Let’s meet in Athens
Monique van Hulst woont sinds 11 jaar in Griekenland en inmiddels 8 jaar in Athene. Na een periode in de reiswereld gewerkt te hebben voor onder andere Ross Holidays en de ANWB, zette ze in 2014 haar eigen online reisbureau Let’s meet in Athens op. Dagelijks begeleidt ze groepen toeristen op de fiets door Athene en adviseert ze haar klanten bij het organiseren van hun Griekenlandreis.

Let’s Meet in Athens is een kleinschalig reisbureau waarbij aandacht voor de klant en liefde voor Griekenland centraal staat. Monique vertelt tijdens haar tours graag verhalen die ze zelf meemaakt met haar Griekse familie en vrienden en probeert klanten hierdoor een stukje Griekse cultuur te laten beleven. Inmiddels is haar bedrijf een succes geworden en werkt ze samen met een team van enthousiaste Nederlandse gidsen.

Samen met haar Griekse man en dochtertje van 2 woont Monique in een buitenwijk vlakbij de luchthaven van Athene en is ze zowel zakelijk als prive altijd op zoek naar bijzondere plekken en nieuwe adresjes. Haar Griekse schoonfamilie en vrienden hebben er voor gezorgd dat ze goed geintegreerd is, meedoet aan (bijna) alle tradties in Griekenland en de taal inmiddels vloeiend spreekt.

Athene-Nu
Als redacteur voor Athene-Nu wil Monique toeristen wegwijs maken in haar favoriete stad. Als toerist is het lastig de echt leuke plekken in een stad te ontdekken, zeker als je er maar een paar dagen bent. Met Athene-Nu wil zij lezers een complete online reisgids aanbieden boordevol tips, de mooiste bezienswaardigheden, interessante musea, events, winkels, lokale markten en heerlijke restaurantjes in Athene.

Auteur voor:

Meetinathens.eu
Athene-nu.nl