Karin Stubbe

Karin Stubbé heeft een oude boerderij aan het einde van een bergkam in het zuidelijke deel van de Piemonte in noord-Italië. In de eerste jaren van haar verblijf in Piemonte werden de restauratiewerkzaamheden regelmatig onderbroken voor het ontdekken van de regio en haar hoofdstad Turijn. Dat resulteerde in een boek over de Langhe, een streek ten zuiden van Turijn. Deze nog weinig toeristische streek is zo speciaal door het mooie landschap, maar ook als bakermat van de Slow Food organisatie (de oprichters wonen en werken er). Lekker eten is daar het credo.

Het wijngebied van de Piemontese streken Langhe en Monferrato met haar beroemde wijnen (waaronder Barolo) staat op de nominatie voor de werelderfgoedlijst van Unesco. Het succes van dit eerste boek zorgde voor een rijk geïllustreerd vervolg over een groter deel van de zuidelijke Piemonte en heeft ook regionale recepten en andere leuke nieuwswaardigheden. Meer informatie over deboeken vind je op de website van haar vakantiehuis.

Met haar gezin is Karin vaak in deze bijzondere regio te vinden. Regelmatige bezoekjes aan Turijn en het contact met daar wonende vrienden hebben haar een grote fan van deze elegante stad gemaakt. Nog altijd zijn er ontdekkingen. Om haar boeken actueel te houden en haar enthousiasme te delen, houdt zij een blog bij over de zuidelijke Piemonte. Over de stad Turijn bericht zij nu ook via Turijn-Nu.

Ervaring
In Nederland is Karin werkzaam als zelfstandig (communicatie/bedrijfs-) adviseur, persoonsgericht coach en schrijver van artikelen en boeken. Ze heeft een jarenlange ervaring met lesgeven en lessen ontwikkelen op zowel de dag- als avondopleiding Communicatie van twee hogescholen. Verder heeft zij gewerkt als eindredacteur van tijdschriften, persvoorlichter, communicatie- en public affairs medewerker en beleidssecretaris in het bedrijfsleven en als senior beleidsmedewerker bij de Rijksoverheid. Zij is lid van de Toetsings- en Certificeringscommissie van Logeion en vanaf de auditfase van de twee eerste certificeringsprocedures betrokken bij de verdere ontwikkeling en uitwerking van het nieuwe systeem op basis van de zes Beroepsniveauprofielen.

In haar vrije tijd werkt Karin, na jaren cursussen bij Dante Alighieri, aan het immer verbeteren van haar Italiaans door veel van Italiaanse schrijvers te lezen. Ook heeft zij een rijke Italiaanse vriendenkring. Daarnaast is zij druk met het verbouwen van groente en fruit bij zowel haar Italiaanse als Nederlandse huis en het koken van Piemontese gerechten.