Fred van Gansewinkel

Internetondernemer, reisjournalist en gepassioneerd reiziger Fred van Gansewinkel miste een overzichtelijke site met actuele en onafhankelijke informatie over steden en streken. “Als ik een stedentrip boek, zoek ik van tevoren naar informatie over leuke evenementen, interessante exposities en of er bijvoorbeeld nieuwe galerieën en musea zijn geopend. Ik vond vaak alleen versnipperde of gesponsorde informatie. Toen besloot ik zelf een steden- en strekensite te ontwikkelen met complete, actuele en unieke informatie.”
Uniek omdat de informatie verzameld en geschreven wordt door plaatselijke correspondenten en medewerkers van Stedenman.nl. “Zij weten alles van hun stad of streek en kennen ook de restaurantjes en plekjes waar een toerist doorgaans niet komt.”

Naast zijn werk op de redactie van het Eindhovens Dagblad begon Fred in 2008 op internet als beheerder van een aantal Startpagina’s. Met name gericht op Noord-Italië, zoals de gardameer, lago-maggiore, lombardije, veneto en trentino.startpagina. “In 2009 ben ik begonnen met eigen websites, zoals Gardameer-Nu en Lagomaggiore-Nu. Ik ben vaak op vakantie geweest bij die meren, ken de omgeving goed en weet er veel over te vertellen. In dat jaar is ook het bedrijf Stedenman opgericht. In 2010 volgde de lancering van de eerste online stedengidsen van Stedenman.nl: Rome-Nu en Florence-Nu. Er wordt hard gewerkt aan andere steden. Bij het ontwikkelen van de websites komt mijn dertig jaar ervaring als researchjournalist bij dagbladen natuurlijk goed van pas.”

De sites van Stedenman.nl zijn te herkennen aan het woordje ‘Nu’ erin. ‘Nu’ staat voor actueel, maar ook voor ‘Nieuws’ en ‘Uitgaan’. De sites worden voortdurend geactualiseerd met nieuwtjes, agenda-onderwerpen en tips over nieuwe restaurants, winkels en bezienswaardigheden.

Zelf is Fred een enthousiast stedenbezoeker. “Barcelona, Parijs en New York hebben mijn voorkeur en op Rome ben ik verliefd geworden. Je kunt honderd maal Rome bezoeken en toch zie je iedere keer weer nieuwe dingen en word je overweldigd door de schoonheid van de stad. Iedere Rome-fan kent dat gevoel en daarom moet die passie ook van de site afstralen. Mensen die net zo enthousiast zijn als ik, moeten zich herkennen in onze sites en graag terugkomen.”