Eveline Stumpf

Eveline groeide letterlijk op tussen de boeken, thuis en in de plaatselijke openbare bibliotheek waar ze bijna dagelijks te vinden was. Ze verslond boeken en lag als kind regelmatig met een zaklamp onder de dekens te lezen. Het was daarom geen verrassing dat ze het beroep van bibliothecaris koos. Er voor zorgen dat iedereen toegang heeft tot mooie en goede boeken en informatie, was en is nog steeds haar drijfveer. Helaas hadden de jaren ’80 niet de juiste omstandigheden om een leuke baan te vinden. .

Documentalist
Toch vond ze die al snel op de redactie van de Amersfoortse Courant waar ze, toen alles nog papier was, het foto- en tekstarchief mocht opzetten. Als snel deden de computer en het internet hun intrede en veranderde het beroep van documentalist enorm. De documentalist werd journalistiek (desk)researcher en dat was ook de tijd dat de paden van Eveline, inmiddels werkzaam bij het Utrechts Nieuwsblad, en die van Stedenman Fred (Eindhovens Dagblad) elkaar voor het eerst kruisten binnen het Wegener concern. Samen zaten ze in een werkgroep die als taak had het digitale tekstarchief van de Wegenerkranten te ontwerpen en volgden ze samen cursussen op het gebied van journalistieke deskresearch.

Krantenfusies volgden elkaar in snel tempo op en de laatste in 2009 werd Eveline noodlottig. Maar ook toen vond ze weer snel een fijne en nieuwe werkomgeving bij een faciliterend bedrijf voor openbare bibliotheken waar Eveline weer tussen de boeken terecht kwam.

Stedenman
Reizen en stedentrips staan uiteraard ook regelmatig op haar agenda. Van de Stedenman steden en meren heeft ze er meerdere bezocht, waaronder Madrid, Barcelona, Londen, Berlijn en het Comomeer. Die laatste staat bij Eveline toch wel met stip op 1. Wie wordt er nu niet verliefd op dit romantische en prachtige gebied?

Helemaal precies weet ze het niet meer maar ergens in 2015 vroeg Fred Eveline of zij voor zijn websites de pagina’s met reisgidsen en boeken wilde gaan onderhouden. Over het antwoord hoefde zij niet lang na te denken. Lezen en boeken in de ruimste zin van het woord, fictie/non-fictie en allerlei genres en onderwerpen zijn onlosmakelijk aan Eveline verbonden net als het speuren naar nieuws, weetjes en titels. Een combinatie die ze ook gebruikt voor de social media-kanalen van Stedenman.

Het gaat bij de boekenpagina’s van Stedenman om boeken die zich afspelen in de stad of streek waar de website over gaat, of waarin de stad of streek een belangrijke rol speelt, of waar de auteur woont of van afkomstig is.

Het is leuk en creatief werk maar ook een enorme klus want Stedenman heeft inmiddels meer dan 20 websites. Dus heb je tips voor de pagina’s met boeken of reisgidsen of zie je iets wat verbeterd en/of aangevuld kan worden, mail dan naar info-at-stedenman.nl.

Auteur voor:

–