Brigitte Skrzypczak

Brigitte´s eerste kennismaking met Spanje was tijdens een vakantie in Andalusië. Wat een land! De zon, de warmte, de cultuur en de prachtige taal! Bij thuiskomst schreef ze zich dan ook meteen in voor een cursus Spaans. Tot drie keer toe keerde ze voor vakantie terug naar Andalusië en drie jaar lang volgde ze Spaanse lessen. Spanje, dat was het, Spanje voelde goed en met Spanje was er een klik.

En waar het allemaal goed voor was geweest, bleek in het jaar 2002. Voor haar werk als medewerker Communicatie & PR bij een internationaal bedrijf moest ze naar een vergadering in Parijs. In de stad van de liefde, liep ze haar Spaanse collega Nicolás tegen het lijf. Het was liefde op het eerste gezicht. Nog geen jaar later woonde Brigitte bij haar Madrileen in de Spaanse hoofdstad.

Wát een stad, Madrid gaat 24 uur per dag door. In no time wist ze als geen ander de leukste restaurantjes, winkeltjes en adresjes in de bruisende stad te vinden en past ze zich moeiteloos aan het Madrileense leven aan. Ze eet er nooit voor 10 uur ´s avonds, heeft standaard een grote zonnebril op haar neus, danwel in haar tas en ze spreekt vloeiend Spaans.

In Madrid had ze haar eigen winkeltje en schreef ze twee edities van de reisgids 100% Madrid. Inmiddels woont Brigitte alweer een tijdje met haar gezin in Nederland. Thuis spreken ze Spaans en eten ze tostada con tomate als ontbijt. De twee kinderen spreek vloeiend Spaans én Nederlands.
Madrid wordt natuurlijk regelmatig bezocht. Voor Madrid-Nu gaat Brigitte nog steeds op pad door Madrid om weer terug te keren met de leukste, lekkerste, mooiste en beste insider tips.

Meer Madrid-tips van Brigitte vind je op haar eigen blog ‘Weg van Madrid’.

Auteur voor:

Wegvanmadrid.com
Madrid-Nu.nl