Annemieke Lobbezoo

Annemieke Lobbezoo voelt zich met hart en nieren verbonden met het Europese continent, haar geschiedenis, kunst, cultuur, literatuur, steden, landschappen, inwoners, talen, maar ook met de toekomst van Europa, de waarden die op het spel staan, het belang van een vrije ruimte waar ieder mens tot zijn of haar recht kan komen en kan genieten van al het moois en goeds dat Europa (ook) te bieden heeft.

Opgeleid als ‘klassiek’ historicus mistte ze al snel de beelden bij het verhaal. Zoveel mogelijk zien werd vervolgens haar drive. Venetië stond al heel lang bovenaan haar ‘bucketlist’. Na het lezen van Thomas Mann’s Tod in Venedig en het zien van de film gebaseerd op deze novelle van Luchino Visconti was de liefde gewekt en die is nooit meer geweken. In ieder geval één maal per twee jaar is ze te vinden op de Biënnale van Venetië en uiteraard leest ze alles wat los en vast zit over deze magische stad.

Nu is ze redacteur van Venetie-Nu.nl en heeft eindelijk een podium gevonden om haar kennis en enthousiasme voor la Serenissima te delen. Want ‘delen van enthousiasme’ is een andere belangrijke drive voor Annemieke. Anderen mee laten genieten, laten zien wat zij ziet, het ‘nog niet vertelde verhaal’ vertellen.

Brussel
En dat is waarom ze ook redacteur van Brussel-Nu.nl is. Een totaal andere stad dan Venetië, een stad waar je moeite voor moet doen, die zich niet zo makkelijk geeft als – op het eerste gezicht – Venetië. Brussel kwam in beeld na een onderzoek voor een scriptie over de laatste jaren van de voormalige kolonie van België, Congo. De rol van Leopold II, de moord op Patrice Lumumba. Het liet Annemieke niet meer los en vroeg om meer. Vanaf dat moment werd Brussel haar ‘tweede thuis’. Een stad die ‘sneller veranderd dan het licht’ en zeer de moeite waard is om ontdekt te worden. Na haar studies Geschiedenis en Communicatiewetenschappen heeft Annemieke een tijdje in Parijs gewoond en in datzelfde jaar wat rondgezworven door Midden-Europa. Daar liggen twee andere ‘liefdes’: Praag en Wenen. Steden die historisch gezien belangrijke rollen gespeeld hebben in Europa. Snoepdozen vol waardevol kunst- en cultureel erfgoed. Praag kent ze heel goed vanuit contacten die nog in haar studententijd gelegd zijn. En Parijs, tsja, wat moet ze daar over zeggen. Wie is er nou niet dol op Parijs?

En Route
Na een kleine twintig jaar in diverse communicatiefuncties en bij uiteenlopende bedrijven en overheden gewerkt te hebben besloot ze in 2014 gedeeltelijk voor zichzelf te beginnen. Ze startte met En Route-culturele reizen, Slow travelling vormt het uitgangspunt: de tijd nemen om te reizen, kwaliteit boven kwantiteit, weten en snappen wat je ziet. Hierover heeft ze ook een blog. De andere tak van sport is ‘en-route coaching en communicatie’. Ze schreef een tweetal boeken over coaching vanuit het perspectief van haar eigen hond en een reisgids over Dubrovnik. Sinds kort werkt ze samen met Stedenman als redacteur van (voorlopig) twee websites en social media-expert.

Auteur voor:

Venetie-nu.nlBrussel-nu.nlDenHaag-Nu.nl – Praag-nu.nl